İstanbul
04 Temmuz, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    34.81
  • ALTIN
    2412.9
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66248.09$

AABK Başkanı Hüseyin Mat Sivas'ta kime saldırmak istedi?


AABK Başkanı Hüseyin Mat Sivas'ta kime saldırmak istedi?
Bir süredir Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu içerisinde Genel Başkan Hüseyin Mat'a karşı yürütülen itibarsızlaştırma kampanyası, 2 Temmuz şehitlerini anmak amacıyla Sivas'ta düzenlenen etkinlikte yeni bir boyut kazandı. İddiaya göre, AABK Genel Başkanı Mat, "75 yaşındaki savunmasız bir ihtiyara" şiddet uygulama girişiminde bulunmuştu! Alevihaberler.com.tr çok boyutlu araştırma ile gerçeği ortaya çıkardı! Olayın arkasında Avrupa'da yaşayan Aleviler içerisine sızdırılmış "derin çete" çıktı!

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) Genel Başkan Hüseyin Mat'ın "75 yaşındaki savunmasız bir ihtiyara" şiddet uygulama girişiminde bulunduğu öne sürüldü!

İddia sahiplerinin kanıtlayamadığı olaya tanık olan çok sayıda kişi ise, sosyal medyada servis edilen hikayeyi yalanladılar.

PROGRAM YERİNE İFTİRADAN MEDET UMAN MUHALEFET!

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) içerisinde bir süredir Genel Başkan Hüseyin Mat'a karşı bir muhalefet örgütleme çalışmaları gözleniyor.

Ancak, Mat'ı devrimek isteyen ekibin seçtiği yöntem ise, son derece manidar!

AABK üyelerini eylem ve vaadleri ile yanlarına çekmek yerine, Hüseyin Mat'ı sosyal medya üzerinden hedef göstererek itibarsızlaştırma yoluna başvuran "muhalifler" son olarak, Sivas'ta pek çok Alevi kurumunun ortak düzenlediği 2 Temmuz şehitlerini anma etkinliğinde boy gösterdiler.

Sivas'taki anma etkinliğinin ardından sosyal medyada hızla yaydıkları bir "metin" ile, AABK Genel Başkanı Hüseyin Mat'ın "75 yaşındaki savunmasız bir ihtiyara" şiddet uygulama girişiminde bulunduğunu öne sürdüler!

SÖZDE HAKİKATÇI ASLAN YILDIRIM SAHNEYE SÜRÜLDÜ!

Yıllardır tetikçiliği ile maruf kişiyle ilgili "75 yaşındaki savunmasız ihtiyar" söylemi kabul görmeyince, son dönemde Alisiz Alevicilik çevrelerinde kendisine yer kapma gayretkeşliği ile dikkati çeken "Bahçeşehir Hakikat Cemevi" Başkanı Aslan Yıldırım da konuya dahil olarak, sanki saldırı girişimini Hüseyin Mat'a teyit ettirmiş gibi bir bilgiyi sosyal medya hesabı üzerinden paylaşıma soktu.

Aslan Yıldırım "Hüseyin Mat ile telefon görüşmesi yaptım ama maalesef olay doğru." diyerek ekliyordu: "Her ne sebeple olursa olsun Aleviler kendi aralarında ki sorunları şiddet yöntemleriyle çözmeye hakları yoktur."

Halbuki, haber sitemizin olaya şahit olan çok sayıda kişiye de teyit ettirdiği araştırmalara göre, Hüseyin Mat tarafından herhangi bir saldırı girişimi söz konusu değildi.

TETİKÇİ KENDİSİNİN ASIL SALDIRGAN OLDUĞUNU İTİRAF ETTİ!

"75 yaşındaki savunmasız ihtiyara saldırı girişimi" iddiası ciddiye alınmamış olacak ki, bu kez, tetikçi bizzat devreye girerek, olaya tanıklık eden çeşitli AABK yöneticilerini sosyal medya üzerinden etki altına almaya girişti. Ancak, tetikçinin şecaat arz ederken (merdi kıpti gibi) sirkatini itiraf etmiş olması olayı daha da karmaşıklaştırmıştı. Çünkü, tetikçi kendisinin Hüseyin Mat'a saldırmaya hazırlandığını da itiraf edivermişti!

AABK Eşit Başkanı Nevin Kamilağaoğlu'na göre olay şöyle gerçekleşmişti:

"social medyada eleştiriler yöneten o arkadaşımız bizlerin yanına geldi ve resim çektirmek istedi. O arada Hüseyin Başkan bizi gördü ve yanımıza geldi.

Ona hitaben hem sosyal medyada AABK'na sürekli hakaret ediyorsun hem de yöneticilerimizle fotoğraf çektiriyorsun ayıptır dedi.

Buna karşılık o arkadaş yumruğunu sıkarak öne gelmek istedi, engellendi.

Hüseyin Mat hiç kimseye karşı fiziki bir saldırıda bulunmadı. Sadece bir vurgu, uyari yaptı."

HÜSEYİN MAT'A NEDEN TUZAK KURULDU?

Bir süredir, AABK Genel Başkanı Hüseyin Mat ile ilgili olarak yine aynı kurumun içerisinden itibarsızlaştırmaya yönelik iddiaların sosyal medya üzerinden servis edildiği dikkati çekiyordu.

Yine, 11 ilde yaşanan büyük depremin yarattığı yıkım ile mücadele edilirken, eski başkan Turgut Öker'in "AABK'nın deprem bölgesinde olmadığı" iddiası ile başlatılan tartışma da, Mat'ı hedef alıyordu.

Aynı dönemde, YOL TV'ye "canlı yayın kazası" yaptırılarak, AABK İnanç Kurulu Başkanı Cafer Kaplan'ın istifa ettirilmesi sağlanmıştı.

Özellikle son 6 ay içerisinde sürekli yinelenen ve planlandığı belli olan çeşitli olayların AABK Genel Başkanı Hüseyin Mat'ı devrimeye yönelik olduğu açık.

Avrupa ülkelerinde Alevi inancına, terbiyesine ve ahlakına taban tabana zıt iftiracılık, itibarsızlaştırma, şantajcılık gibi Ergenekon tertibi döneminden iyi bildiğimiz yöntemlerle rakiplerini alt etme veya sindirmeye yönelik eylemlerin adresini herkes biliyor.

AABK yönetimi tüm bu saldırılardan sonra, çeteleşmiş bu yapıyı açığa çıkaracak mı, merak konusu.

AABK SİVAS'TA ORTAYA ATILAN İDDİALAR HAKKINDA AÇIKLAMA YAPTI

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) tarafından kamuoyu ile paylaşılan açıklama ise şöyle:

KAMUOYUNUN BİLGİSİNE

AABK’mıza ve yöneticilerimize yönelik sosyal medyada yapılan yalan, iftira ve hakaretlere cevabımızdır.

Özelikle son yıllarda sosyal medyada kurumumuza ve yöneticilerimize yönelik artarak devam eden yalan, iftira ve hakaretlere sosyal medya platformları üzerinden hiç cevap vermedik. Görüyoruz ki; bu saldırılar organizeli bir hale dönüşmüştür. Maalesef yalan ve iftiralar üzerinden oluşturulmak istenen algı operasyonlarına karşı,gerçekleri açıklama gerekliliği yine sosyal medya üzerinden ortaya çıkmıştır.

Kurumumuza ve yöneticilerimize yönelik ağza alınmayacak yalan, iftira ve hakaretleri yapanların ortak özelikleri ise sınır tanımayan hırsları, egoları ve intikam duygusuyla hareket etmeleridir. Daha da önemlisi bu kişilerin yaptığı saldırıların altında yatan diğer bir neden de kurumlarımız içerisinde istediklerini alamayanların olduğunu görmek bizi şaşırtmamıştır.

Bir eleştirimiz de kurum ve yöneticilerimize düşmanca saldıranlara inanan canlarımıza ve dostlarımızadır.

Sosyal medyada paylaşılan her haberi ya da bilgiyi doğruymuş gibi kabul etmek, kurumumuza ve verdiğimiz mücadelemize haksızlıktır. Vicdan terazisinin ayarını bozmaktadır. Unutmayalım ki “ayarı bozulan kantar bir gün sizi de tartar”. Sosyal medyayı bir linç aracı olarak kullananların değirmenine bilmeyerek de olsa su taşımaktır.

AABK genel kurulu, deprem ve seçimlerin yer aldığı son bir yıldır organizeli saldırılar ile karşı karşıya kaldık. Kurumumuzun genel kurullarında ortaya çıkan iradeyi hazmedemeyen, kabullenemeyen ve bulduğu her fırsatı kendince değerlendirmeyi amaç edinenler kaybetmeye devam edeceklerdir.

Kim ya da kimlerin arkasında olduğu bilinmeyen ama sürekli sosyal medyada yazı paylaşanların yaptıkları tek şey, Alevilerin düşmanı olanların ekmeğine yağ sürmek, onları Alevilere karşı cesaretlendirmektir. Bu kişiliklerin ve ilişkide bulundukları şahısların sosyal medya hesaplarına bakıldığında ne demek istediğimiz daha iyi anlaşılacaktır.

Son yapılan paylaşımlara baktığımızda da anlaşılıyor ki kapsamlı ve organizeli bir operasyonla yine karşı karsıyayız. Birçok kurum yöneticimizin şahit olduğu ve bire bir yaşananların içerisinde olduğu halde sosyal medya hesabından kendisine saldırı ve hakaret yapıldığını iddia eden şahıs yalan ve iftirada bulunacak kadar ar damarı çatlamıştır. Asıl şiddete niyetlenen de kendisi olmasına rağmen utanmadan, sıkılmadan saldırıya uğradığını söylemektedir. Zaten son bir yıl içerisinde kurumumuza ve yöneticilerimize yönelik sosyal medya üzerinden ortaya koyduğu tutum ve hakaretlere bakıldığında gerçekler daha iyi anlaşılacaktır. Ama şunu da ifade etmek isteriz ki asıl mesele şahıslar değildir.

Asıl mesele bu ve benzeri kişilikleri kurumumuza ve yöneticilerimize karşı kullananların olduğu gerçeğidir.

Kurumsal ve kişisel başarısızlıklarının faturalarını ,”İftira at izi kalsın” anlayışı, itibarsızlaştırma, yanlış bilgiler algısı yaratarak, kendilerini mutlu etmeye çalışanlara sözümüz, çabanız beyhudedir.

Sizler akıntıya karşı kürek çekmeye devam edin,

Bizler ise;

Yolumuzun ve kurumumuzun ihtiyaçları, hedefleri ve ilkeleri doğrultusunda çalışmaya devam edeceğiz.

Madımak katliamı başta olmak üzere tüm katliamların unutulmaması için, Madımak Katliamı Hafıza Merkezi kapsamında belgeseller, dijital kütüphane, sanal müze, sözlü tarih projesi, web belgeseli gibi büyük projeleri hayata geçirmenin çabasını gösterirken, sizler de geride kalmanın ezikliğini yaşamaya devam edeceksiniz.

Mazlumun ve darda olanın yanında olmaya, gençlerimize çocuklarımıza güzel bir gelecek umudu ve hedefi ile heyecan duyarken, sizler bu çalışmaları aşağı çekmeye, iftira atmaya, yöneticilerimizi karalamaya dayanan heyecanlarınızı yaşamaya devam edin.

Bundan böyle kurumumuza ve yöneticilerimize yönelik her türlü saldırıya ve hakarete karşı kurumsal ve hukuksal haklarımızı kullanacağımızı ifade etmek istiyoruz.

AABK’mız ilkeleriyle, mücadelesiyle, elde ettiği kazanım ve başarılarıyla yoluna ısrarla ve inatla devam edecektir. Hiçbir güç bizi yolumuzdan, ikrarımızdan alıkoyamayacaktır.

Kamuoyuna, saygılarımızla

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!