© Alevi Haberler

Seyyid Sultan Sücaaddin Veli anıldı

Seyyid Sultan Sücaaddin Veli, Eskişehir’e bağlı Seyitgazi ilçesinin Arslanbeyli köyünde düzenlenen bir etkinlik programı ile anıldı.

Seyyid Sultan Sücaaddin Veli Dergahı tarafından düzenlenen 8. Uluslararası 28. Ulusal anma etkinlikleri Eskişehir’in Seyitgazi ilçesindeki Arslanbeyli köyünde yapıldı.

Balkanlar ve Trakya yanında, Afyonkarahisar, Kütahya, Çankırı, Çorum, Ankara gibi illerden de yoğun katılımın gözlendiği etkinlik iki günlük bir programdan oluşuyordu.

28 Eylül Cumartesi günü yurt içi ve yurt dışından gelen konuklarla birlik cemi yapıldı.

29 Eylül Pazar günü ise, etkinlik programı şehitlerimiz için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunması ile başladı.

Sücaaddin Veli Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Hasan Ali Uzun, yaptığı açılış konuşmasında Seyyid Sultan Sücaaddin Veli’nin hayatı ve Anadolu’daki rolüne kısaca değinerek, günümüzde kazandığı önemi vurguladı. Geniş bir coğrafyada etkili olan Sücaaddin Veli Dergahı’nın çalışmalarını dile getiren Başkan Uzun, dergahın bu güne kadar olduğu gibi, bundan sonra da barış, kardeşlik ve birliğin pekiştirilmesinde rol oynayacağının altını çizdi.

Başkan Uzun konuşmasını “Katılımları ile etkinliklerimizi onurlandıran Eskişehir Valimiz Sn. Hüseyin AKSOY'a, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcımız Sn. Dr. Serdar ÇAM'a, CHP Eskişehir Milletvekili Sn. İbrahim ARSLAN'a, Eskişehir İl Jandarma Komurtanı Tuğgeneral Erhan DEMİR'e, Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanı Sn. Alirıza ÖZDEMİR'e, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman KIZILTOPRAK'a, BBP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Durmuş BOZTUĞ'a, Bulgaristan Dulova Belediye Başkanı Sn. Nevhis MUSTAFA'ya, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sn. Hasan ÜNAL'a, Tepebaşı Belediye Başkan Vekili Sn. Hacı ÇUHADAR'a, Odunpazarı Belediye Başkan Vekili Sn. Av. Emre GENÇ'e, Eskişehir Vali Yardımcısı Sn. Oğuz ŞENLİK'e, Odunpazarı Kaymakamı Sn. Ömer ULU'ya, Seyitgazi Kaymakamı Sn. Recep Ali ÇOLAK'a, Seyitgazi Belediye Başkanı Sn.Uğur TEPE'ye, Mihalıççık Belediye Başkanı Sn.Haydar ÇORUM'a, Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı Daire Başkanları Sn. Ali NARİN ve Muhsin ERTÜRK'e, Eskişehir İl Kültür ve Turizm Müdürü Sn. Bülent AVNAMAK'a, Kütahya İl Kültür ve Turizm Müdürü Sn. Zekeriya ÜNAL'a, AK Parti İl Başkanı Sn. Gürhan ALBAYRAK'a, İyi Parti Eskişehir İl Başkanı Sn. Serdar ULUCAN'a, Seyitgazi AK Parti İlçe Başkanı Sn. Özcan YILDIZ'a, Seyitgazi CHP İlçe Başkanı Sn. Selma SARA'ya, Maden-İş Kırka Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Cafer ÇAKMAK'a, Eskişehir Hacı Bektaş Veli Vakfı Başkanı Sn. Kamer Ali DURUR'a, Abdal Musa Dernek Başkanı Sn. Mehmet ÖZEL'e, ayrıca Değerli Dernek Başkanlarımıza, Ocak Dedelerimize ve Babalarımıza, ve siz değerli Canlara teşekkürü bir borç biliyoruz” sözleriyle bitirdi.

Başkan Uzun’un açılış konuşmasının ardından etkinliğe katılan tüm dedeler Mehmet Demirtaş Dedenin öncülüğünde, hayır gülbengi verdiler.

Seyitgazi Kaymakamı Recep Ali Çolak konuşmasında Seyyid Sultan Sücaaddin Veli anma etkinliklerinin toplumsal barışın sağlanmasına yaptığı katkıyı vurguladı.

Kendi köyü Arslanbeyli’de düzenlenen Seyyid Sultan Sücaaddin Veli’yi anma etkinliklerine katılan CHP Eskişehir Milletvekili İbrahim Arslan yaptığı konuşmada etkinliğe katılan değerli canlarla bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek şunları söyledi: “Dört büyük Veli’den biri olan, sevginin, kardeşliğin ve hoşgörünün önderlerinden olan Sücaaddin Veli, aynı zamanda eşitlik, adalet ve özgürlüğün savunucusudur. Onun bu değerli mirasını yaşatmak ve bu öğretileri gelecek nesillere aktarmak bizim en önemli sorumluluklarımızdan biridir.”

Son olarak kürsüye gelen Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Serdar Çam, Anadolu erenlerinin ruhunu canlandıran bu etkinliklerin düzenlenmesinin önemini vurgulayarak, “Anadolu ve Balkanlardan gelen canlarla; T.C. Alevi - Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı ve Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü ile  Sücaaddin Veli Derneğince düzenlenen "8. Uluslararası 28. Ulusal  Seyyid Sultan Sücaaddin Veli Anma Etkinlikleri"ne Postnişin Mehmet Demirtaş ve Alevi - Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanı Ali Rıza Özdemir ile katıldık” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından Sücaaddin Veli Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Hasan Ali Uzun tarafından katılımcılara plaket takdim edildi.

Plaket takdiminin ardından Sücaaddin Veli Kültür ve Turizm Derneği üyeleri Semah döndüler.

Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı ile Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü işbirliği ile verilen Türk Halk Müziği Korosu konseri ile devam eden etkinlik, Fatih Demirhan ve Ender Bakır konserleri ile sona erdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER