© Alevi Haberler

Seyyid Hacı Kureyş Dergahı: Hakk Muhammed Ali yolunun talibi, neferleriyiz!

DEM’li Yüksel Mutlu’nun Alevilerin kitabı ve peygamberi olmadığı ifadelerine Alevi Bektaşilerden yoğun tepki gelmeye devam ediyor. Seyyid Hacı Kureyş Dergahı da tepkisini bir basın açıklaması ile paylaştı.

Terör örgütü PKK’nın eylemlerine verdiği destekle bilinen Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti)’den Halklar ve İnançlar Komisyonu Eşsözcüsü Yüksel Mutlu da Alevi Bektaşilere “don-gömlek” biçerek siyasete istismar etme faaliyetlerine katıldı. Mutlu, yasaklı bir siteye verdiği demeçte, Alevilerin “bir kitabı, peygamberi yok” dedi.

Seyyid Hacı Kureyş Dergahı Yönetim Kurulu adına kamuoyu ile paylaşılan bir açıklamada, “inancımız ile ilgili asılsız gerçek dışı açıklamada bulunuyorlar. Buna seyirci kalmamız mümkün değildir” denildi.

Seyyid Hacı Kureyş Dergahı Yönetim Kurulu açıklaması şöyle:

KAMUOYUNA DUYURU:

Bazı Kurum, Kuruluşların yönetici ve sözcüleri ile bazı kişiler tarafından inancımız ile ilgili asılsız gerçek dışı açıklamada bulunuyorlar. Buna seyirci kalmamız mümkün değildir.

İslam Ehl-i Beyt Alevisinin Yolu, Beş temel esas üzerinde kurulmuştur.

1. Tevhid İnancı; ALLAH'ın Birliğine inanmak,

2. Nübüvvet İnancı; Tüm Peygamberler HAK'tır. Son Peygamberimiz iki cihanın Önderi Hz. Muhammed Mustafa'nın (s.a.a.) Ümmetiyiz.

3. Velayet ve Kur'an İnancı; Kur'an-ı Natık İmam Ali (k.v.)-Hz. Fatıma Zehra (s.a.), Onbir Evlad-ı ve Neslinden gelen Velilerin Talibiyiz.

Kur'an-ı Yazılı (Samıt) olan Kitabımız Kur'an-ı Kerim'dir.

4. Adl (Adeletli) olmak; HAKK'ın Hukukunu uygulamak. Yani hiçbir biçimde, hiçbir canlı nesneyi incitmemek. En derin kalbi (vicdani) görevimizdir.

5. Ahiret İnancı; Doğduğuna inandığın gibi, ölmenin de HAKK olduğuna inanmak.

Bu nedenle başta kendini Seyyid-i Saadet Evladı Resul ve Yola giren Taliplere düşen görev İnancımızı başka maceralara çekmek isteyen Kuruluş ve kişilere karşı net bir duruş ile ikrarlarına sahip olmalıdır. Sözün kısası siyasi malzeme olarak kullanmak isteyen gerek, sağ, sol, bölücü ve yıkıcı akımlara karşı uyanık olmalıyız.

Bizler, HAKK -Muhammed-Ali yolunun talibi neferleriyiz. Dik duruşumuzu, güzel ahlaki davranışlarımızla Yol düşmanlarına karşı bir olalım, iri olalım, güçlü olalım.

Bu nedenle HAKK MUHAMMED ALİ İKRARINDA DURALIM

SEYYİD HACI KUREYŞ DERGAHI YÖNETİM KURULU

İNKARCILAR HÂLÂ SUSUYORLAR!

Alevi Bektaşi çevrelerde DEM’li Mutlu’nun ifadeleri sert tepkiyle karşılaştı.

Dedeler, Babalar ve Alevi kuruluşları tepki verirken, Pir Sultan, AKD, ABF, HBVAKV gibi kuruluşlar ise, sessizliğini koruyor.

Bu örgütlerin DEM’li Mutlu’ya tepki vermeyişi, onların da aynı görüşleri paylaştığı şeklinde değerlendiriliyor.

Alevi Bektaşiliği istismar dışında bir faaliyetlerinin olmadığının ortaya çıkması ve en basit konularda bile basın açıklaması yaparken, DEM’li Mutlu’nun gerçek dışı beyan ve hakaretlerine sessiz kalmaları, inkârcı örgütleri Alevi toplumu nezdinde gerçek yüzlerinin anlaşılması olarak değerlendiriliyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER