© Alevi Haberler

Ozan İşleten yazdı: Atatürk Mucizesi -1

Alevihaberler.com.tr sitesi yazarı Ozan İşleten, Alevî Bektaşî erkânından yola çıkarak, Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk milleti için anlamı ve rolünü yazıya döktü. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Alevî Bektaşî perspektifinden tanımlanması ve aktarılması oldukça zengin bir araştırma alanıdır. Bugün kısıtlı olanaklarla ve son derece zor ulaşılabilen kim belgelerle ortaya konan bu araştırmaların ileriki yıllarda daha da zenginleşmesi dileği ile, yazarımız Ozan İşleten'in makalesini okurlarımıza sunuyoruz.

ATATÜRK MUCİZESİ - 1

Evet bu yazımızda o büyük insanın bize hediye ettiği büyük mucizeyi göremeyenler için hayatındaki küçük mucizelerden bahsederek tüme varımı sağlamayı umut ettiğimiz bir içerik ile sizler ile birlikte olacağız.

Öncelikle sözün başında biz Bektaşiler için durum nedir net bir şekilde ortaya koyalım. Hünkar’ın "Eline, beline, diline sahip ol" herkesçe bilinir. Bilinir ancak anlaşılır mı?

Bektaşi nefeslerinde katlı anlatım yöntemine sıkça rastlanır. Katlı anlatım içeren cümlelerde bir cümlenin olduğu gibi okunduğunda açık bir anlamı olduğu gibi ikinci, üçüncü, dördüncü gibi çeşitli seviyelerde farklı anlamları da olabilir.

Hünkar Hacı Bektaş Veli'nin de "Eline, beline, diline sahip ol" ilkesinin de birden fazla ve aşama aşama anlamları vardır.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER