© Alevi Haberler

KYK burs ve kredi başvuruları başladı

2024-2025 KYK burs ve kredi başvuruları başladı. Başvurular, e-Devlet üzerinden yapılacak ve belirli öğrencilere öncelik tanınacak. Taahhütname onayı sürecini tamamlamayan öğrenciler ödeme alamayacak.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 2024-2025 eğitim-öğretim yılı için KYK burs ve kredi başvurularının başladığını duyurdu. Her yıl olduğu gibi bu yıl da üniversite öğrencileri, eğitim masraflarına destek olacak burs ve kredi başvurularını e-Devlet üzerinden gerçekleştirebilecekler. Başvuru ekranı, 8 Ekim itibarıyla kullanıma açıldı.

Bu yıl ilk kez burs başvurusu yapacak öğrenciler için büyük önem taşıyan başvuru süreci, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın duyurusuyla netleşmişti. Geçtiğimiz yıl ekim ayında başlayan başvurular, bu yıl da aynı tarihlerde aktif hale getirildi. Öğrenciler başvurularını e-Devlet şifresiyle yapabilecekler. Şifresi olmayanların ise PTT şubelerinden e-Devlet şifresi almaları gerekiyor. Ayrıca internet bankacılığı, mobil imza veya e-imza gibi yöntemlerle de giriş yapılabilecek.

BURS VE KREDİ SÜRECİ

Burs veya kredi hakkı kazanan öğrenciler, değerlendirme sonuçlarının açıklanmasının ardından "taahhütname onayı" işlemini e-Devlet üzerinden gerçekleştirmelidir. Onay işlemini yapmayan öğrencilere ödeme yapılmayacaktır. Yurt dışında öğrenim gören öğrenciler ise ek olarak kefaletname işlemlerini tamamlamak zorundadır. Kefaletname onayı olmayan öğrencilere de ödeme yapılmayacaktır.

ÖNCELİKLİ BURS ALMA HAKKI OLAN ÖĞRENCİLER

KYK burslarından faydalanacak öğrenciler arasında öncelik tanınan gruplar şunlardır:

Şehit çocukları veya bekar ise kardeşleri
Gazi çocukları veya gazi bekar ise kendisi
%40 ve üzeri engelli öğrenciler
Anne ve babası vefat etmiş öğrenciler
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı yurtlarda yetişenler
Darüşşafaka Lisesi mezunları
Amatör milli sporcular

Başvuru sürecinde öğrencilerden ekonomik, sosyal ve eğitim durumlarına ilişkin bilgiler talep edilecek. Bu bilgiler, resmi kurumlarla teyit edildikten sonra burs ya da kredi tahsisi yapılacak. Bütçeye uygun sayıda öğrenciye burs verilirken, diğer öğrencilere ise öğrenim kredisi sağlanacak.

KYK BURS BAŞVURU EKRANINA GİTMEK İÇİN TIKLAYIN

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER