© Alevi Haberler

Divriği Hacı Bektaş Veli Cemevi genel kurul yaptı

Divriği Hacı Bektaş Veli Kültürünü Tanıtma ve Dayanışma Derneği olağanüstü genel kurulunda yeni yönetimini seçti.

Divriği Hacı Bektaş Veli Kültürünü Tanıtma ve Dayanışma Derneği’nin  14.08.2024 tarihinde yapılan olağanüstü genel kurul toplantısında Ali Ekber Çardak’ın başkanlığındaki yeni yönetim kurulu göreve seçildi.

Ali Ekber Çardak’ın başkanlığındaki yeni yönetim kurulunda şu isimler yer alıyor: Esmeray Gülsoy, Mustafa Gülkanat, Oktay Karademir, Necati Topçu.

Yeni başkan Ali Ekber Çardak seçilmesi sonrasında yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: “Hacı Bektaş Veli’nin Anadolu’ya gelişi Anadolu Selçuklu Devleti’nde siyasi, ekonomik ve kültürel düzenin bozulduğu, bölünmelerin ortaya çıktığı bir devreye rastlanmaktadır. Bir milleti millet yapan unsurların başında kültür yer alır. Kültür bir toprak parçası üzerinde milleti meydana getiren maddi ve manevi değerlerin tümüdür. Türkler kendi kültürel değerlerinin yaşatılmasını ve aktarılmasını sağlayan tarihte birçok kişi yetiştirmiştir. Bunlardan biri de Hacı Bektaş Veli’dir. Topluma öğretileriyle yol gösteren, bir ışık gibi milleti aydınlatan Hacı Bektaş Veli ‘nin mirasına, inancına, kültürüne ve felsefesine sahip çıkmak ve bunu bir sonraki nesillere aktarmak dernek olarak asli görevlerimizden biridir.”

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER