© Alevi Haberler

Abbasoğlu: Alevilik hızla Kürtleştiriliyor!

Avrupa Alevi Düşünce Derneği Genel Başkanı İsmet Abbasoğlu, yaptığı açıklamada “Siyallasan Alevilik ile başlayan süreç hızla Kürtleştirilen bir Aleviliğe doğru evrimleşmeye başlamıştır” dedi.

Avrupa Alevi Düşünce Derneği Genel Başkanı İsmet Abbasoğlu, Avrupa’da başlatılan bir projenin ülkeye “malum siyasi parti” üzerinden sokulduğunu belirterek, “Kürt Alevisi algısı ile devlet düşmanlığı oluşturmaya başladılar, bu çok tehlikeli bir süreçtir” dedi.

Tabelasında Alevi yazan bazı örgütlerin DEM Parti ile ortak mücadele açıklaması yapmasını değerlendiren Avrupa Alevi Düşünce Derneği Genel Başkanı İsmet Abbasoğlu şöyle konuştu:

“Alevilik varoluşundan beri yaşam kültürü ve İslamiyet’in yorumlama tarzı ile Türk kültür ve felsefesini baz almış, İslamiyet’in Türk inanç sistemini oluşturmuştur. Hacı Bektaş Veli ile başlayan süreç ve sonrasında pirleri ve ocakları ile koca bir çınar olan Alevilik bugün maalesef popülist, egoist maddiyatçı ve başıboş kurumlar eliyle evrimleştirilmeye başlamıştır.

Siyallasan Alevilik ile başlayan bu süreç hızla Kürtleştirilen bir Aleviliğe doğru evrimleşmeye başlamıştır. Bunu Avrupa’da başlatan ve başarılı olan zihniyet, Alevilerin sözde temsilcisi olduğunu öne sürerek, Aleviliğin geleceği hakkında karar malum siyasi parti ile verici toplantılar ve çalışmalar yapmaktadırlar.

İşin garip yanı, bu kişilere bir Allah’ın kulu bu projenin Alevileri nereye sürüklediğini sormuyor ve sessizce seyrediyorlar.

Süreç ilerliyor ve Türk Aleviler seyrediyor ve Türk Alevilere “devletin Alevisi” yaftası asmaya başladılar. Şunun altını çizelim ki, Aleviler vatanseverdir. Alevilerin devlet ile asla bir problemi yoktur. Bu ekip Ve biz her daim devletin alevisi olmaktan gurur duyuyoruz. Yarattıkları Kürt Alevisi algısı ile devlet düşmanlığı oluşturmaya başladılar, bu çok tehlikeli bir süreçtir.”

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER