© Alevi Haberler

AABK Diplomasi Temsilciliği’nin ilk ziyaretçisi DEM Parti oldu

İki hafta önce Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu tarafından Fransa’nın Strazburg şehrinde açılan “Uluslararası İlişkiler ve Diplomasi Temsilciliği”nin ilk ziyaretçisi “Alevilerin peygamberi de yoktur, kitabı da yoktur” açıklamasının sahibi DEM Parti’nin Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları oldu.

“Alevilerin peygamberi de yoktur, kitabı da yoktur” açıklamasıyla büyük tepki toplayan DEM Parti’nin Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları ve beraberindeki heyet Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) Uluslararası İlişkiler ve Diplomasi Temsilciliği’nin ilk ziyaretçileri oldu.

Hatimoğulları ve beraberindekiler bir inanç kuruluşu olduğunu iddia eden Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) Strazburg’da ne yapacağı belli olmayan Uluslararası İlişkiler ve Diplomasi Temsilciliği’ni tebrik ettiler.

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) Uluslararası İlişkiler ve Diplomasi Temsilciliği yetkilileri tarafından karşılanan Hatimoğulları, hatıra defterini de imzaladı.

DEM PARTİ: ALEVİLERİN PEYGAMBERİ KİTABI YOKTUR!

Terör örgütü PKK’nın eylemlerine verdiği destekle bilinen Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti)’den Halklar ve İnançlar Komisyonu Eşsözcüsü Yüksel Mutlu, Aleviliğin “Kendi içerisinde bir hiyerarşisi yoktur” ve “Dolayısıyla kendi içinde bir kitabı, peygamberi yok” iddiaları ile tepki çekmişti.

Mutlu söyleşisinin devamında, “Birisi yazıp koymamış, ‘Bu kitap senin, buna razı olacaksın’ olmamış. Toplum kendi yaşam süzgecinden geçirmiş, tartışmış, düşmüş kalkmış, görmüş budur demiş. Mesela demiş ki, ‘Sen pirsin’ pirin görevi nedir onu yapmalı, ‘Sen talipsin, sen anasın yol yürütücüsün’ denmiş” sözlerini kullanmıştı.

“Bizim yazılı bir kitabımız yok, sözlü bir gelenek üzerinden yürüyen bir inanç sistemi” diyerek iddialarını sürdüren Mutlu, Alevilerin kitapsız ve peygambersiz olduğu iddialarını tekrar ederken, bu kez de “Alevilik bir kır inancı” demişti.

AABK DEM PARTİ’NİN İFTİRALARINA CEVAP VERMEDİ!

DEM Parti yöneticisinin haddini aşan çirkin sözlerinin ardından Alevi Bektaşi toplumunda büyük bir tepki oluşmasına rağmen, Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) suskun kaldı.

AABK, kendi üyesi Avusturya Alevi Birlikleri Federasyonu tarafından Aleviliğin İslam dışı olduğu iddialarına ve inançlı Alevileri “İslamcı” olarak yaftalamasına karşı da suskun kalmıştı.

AABK ile birlikte Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu genel başkanlığını da yürüten Hüseyin Mat’ın geçen yıl Alman İçişleri Bakanlığı’nın talebiyle İsrail’i destekleyen bir bildiriye imza attığını ise, haber sitesi “alevihaberler.com.tr” ortaya çıkarmıştı.

Alevileri savunmaktan aciz, ama İsrail’i sivil savunma ordusuna gönüllü yazılan AABF’nin Strazburg’da Alevileri savunmak veya kazanımlarını büyütmek için bulunmadığı, ama Türkiye karşıtı eylemler için bazı odakların üs olarak kullanacağı bir ofis yapıldığı iddialar arasında.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER